?

Log in

No account? Create an account
Still alive, and at last: new recipes! - Semper Delicata

> Recent Entries
> Archive
> Friends
> Profile
> Coquinaria

Links
Visit my Webshop with books on culinary history! -
Bezoek mijn Webshop met boeken over culinaire geschiedenis! -

January 18th, 2005


Previous Entry Share Next Entry
05:49 pm - Still alive, and at last: new recipes!
My computer and the internet weren't coöperatingwith me during the last two months or so. Also, the historic recipe I had prepared for the months nov/dec requires some more research. It will be published later this year.
However, I did find another recipe to my liking. It is from an Arabic cookbook dating from the 13th century, known as the Anonymous Andalusian Cookbook. This cookbook has been published by David Friedman, translation is by Charles Perry. The recipe is for sweet, deep-fried pastry. It is very tasty, and fun to make. The only possible set-back is that you need sourdough.

Historic recipe in Dutch
Historic recipe in English

Tomorrow I hope to publish the next historical recipe, and then I will finally be "up to date".

The modern recipe for the first two months of 2005 is a really good recipe for "Spaghetti Carbonara", a dish that can be a true nightmare when it is prepared the wrong way, but which is a treat when prepared as it should be. This recipe is only in Dutch.

Spaghetti Carbonara (DUTCH)

(6 sneezes | Add a pinch of pepper)

Comments:


[User Picture]
From:doktoravalanche
Date:January 18th, 2005 05:59 pm (UTC)
(Link)
Die gefrituurde deegvlechten zien er erg mooi uit hoor!
[User Picture]
From:coquinaria
Date:January 18th, 2005 06:08 pm (UTC)
(Link)
Dank je!
En ze zijn ook nog lekker.
[User Picture]
From:doktoravalanche
Date:January 18th, 2005 06:13 pm (UTC)
(Link)
Helaas ben ik allergisch voor noten, dus die vulling kan ik sowieso al niet toepassen. En ik kan beter de frituurpan maar niet meer gaan gebruiken, dan eet ik weer continu zo ongezond.
In plaats van patat maak ik dan lekkere bruine basmati rijst, met een fijne tamari saus is dat echt geweldig.
[User Picture]
From:coquinaria
Date:January 18th, 2005 06:53 pm (UTC)
(Link)
De vlechten op de foto zijn zonder noten.
Of je wel of niet wilt frituren, dat is jouw beslissing. Ik frituur niet vaak (misschien één keer in de maand?), maar af en toe vind ik het lekker.
Mijn motto is: eet wat je lekker vindt, maar alles met mate.
Tegenover ieder bericht dat iets zo geweldig gezond voor het lichaam is, staat weer een ander bericht dat hetzelfde levensmiddel schadelijk is.
[User Picture]
From:doktoravalanche
Date:January 18th, 2005 06:56 pm (UTC)
(Link)
Ja nou, dat met mate eten gaat me zo slecht af dan, dat is het meer. En die olie vervangen, en die pan schoonhouden, dat is vervelend.

Nou, misschien probeer ik ze dan wel in de oven ofzo.
[User Picture]
From:coquinaria
Date:January 18th, 2005 07:01 pm (UTC)
(Link)
Ik denk dat dat een goed idee is. Laat je weten of het gelukt is?

> Go to Top
LiveJournal.com